« Terug naar uitgelicht

ROB STOLK, schrijver en cultuurmaker, WINT DE CULTUURPRIJS 2021 van de gemeente Zuidplas

winnaar Cultuurprijs 2021 Rob Stolk.jpg08 nov

Tijdens de feestelijke avond op vrijdag 5 november ter gelegenheid van de uitreiking van de Cultuurprijs 2021 heeft de jury bekend gemaakt de prijs toe te kennen aan schrijver en cultuurmaker Rob Stolk. De andere genomineerden waren: Peter Lems, theatermaker en Stichting Steenovens Klein Hitland. De prijs bestaat uit een kunstwerk gemaakt door kunstenaar Piet Kouwenhoven uit Zuidplas en een geldbedrag van  € 850, door de winnaar te besteden aan een zelfgekozen cultureel project. Het bijzondere was, dat Rob Stolk meteen bekendmaakte het geld te willen geven aan Stichting Steenovens Klein Hitland. Eigenlijk waren er daardoor twee winnaars!

Rob Stolk heeft zich decennia lang ingezet voor maatschappelijke en kunstzinnige projecten in de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel en later in Zuidplas. Daarvoor ontvingen hij en zijn vrouw in 2003 van het College van Burgemeesters en Wethouders van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel het ereblijk van verdienste als waardering voor de maatschappelijke rol die zij in de gemeente vervulden.

Tot begin 2018 zette Rob Stolk zich  in voor de totstandkoming van Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders,  voor promotie van het stroomgebied van de IJssel.

Sinds 1 april 2020 verricht hij onderzoek naar de historie van ondermeer de steen- glas en scheepsindustrie  aan de Hollandsche IJssel en is hij beschikbaar voor het maken van uitingen voor lokale instanties die zich met cultuurhistorie of kunst bezighouden.

« Terug naar uitgelicht

Scroll naar boven