Doorlopende activiteiten

Stichting-Molen-Kortenoord.jpg

Stichting Molen Kortenoord

Een interessante uitdaging? Snuffel arrangement. Er gebeurt iets op Kortenoord. Eerste molenaar Aart lanceert een geweldig idee. Het is vanaf nu mogelijk, voor hen die dat interessant vinden, om een keer samen met de molenaar, de molen aan het begin van de dag “op te starten”. Hoe ziet dat eruit?

Vorm:

Onder leiding van een van de molenaars van molen Windlust ga je met maximaal 2 personen het standaard protocol doorlopen met als doel de molen in gereedheid te brengen om te gaan draaien. Bij voldoende wind wordt de molen vervolgens gereed gemaakt om te gaan malen.

Tijdsduur:

Om 08:30 uur starten we met de voor- bereidingen met de verwachting dat de molen dan om 10:00 uur draait. Vervolgens maken we (ijs en weder dienende) een doorstart om graan te gaan malen. Het is natuurlijk aan jou om dan te bepalen hoe lang je het maalproces wilt blijven bijwonen, maar de molenaar begint zo rond 15:00 uur met afronden en opruimen om daarna “moe maar voldaan” rond 16:00 uur af te sluiten.

Kleding:

Gemakkelijk zittende vrijetijds kleding met degelijk schoeisel.

Het protocol:

  • a: De molen controleren op draaivaardigheid.
  • b: Het smeren van de bovenas met varkensvet.
  • c: Het in de wind kruien van de wieken.
  • d: Het voorleggen van de zeilen.
  • e: Alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen treffen.
  • f: De molen laten draaien.
  • g: Voorbereidingen treffen om het maalproces te starten.
  • h: Het maalproces opstarten.

Wanneer u het protocol succesvol heeft volbracht wordt u beloond met een: snuffelcertificaat.
Kosten: € 12,50 per persoon.
Minimum leeftijd: 16 jaar.
Maximaal 2 personen per draaidag.
Uitsluitend op afspraak.

Startdatum: 28-03-2022
Einddatum: 31-12-2023

Interesse?

Vraag in onze molenwinkel. Molen Windlust, Kortenoord 3, Nieuwerkerk aan den IJssel. Openingstijden woensdag 13 tot 16 uur. zaterdag 10 tot 16 uur. Of stuur een e-mail aan robertrosbergen@ziggo.nl

Meer informatie

Beeldentuin Leefgoed De Olifant

Locatie: Leefgoed De Olifant Groenendijk 325 2911 BB Nieuwerkerk a/d IJssel
Naam organisatie: Leefgoed de Olifant
E-mailadres: sales@leefgoed.nl

De jaarlijkse Beeldentuin op het terrein van Leefgoed De Olifant wordt dit jaar geopend op Moederdag zondag 8 mei om 16.00u. Ook dit jaar is het ondanks de COVID-nasleep gelukt om een bijzonder gevarieerd aanbod bij elkaar te brengen. Buiten de vaste collectie van acht kunstenaars uit binnen- en buitenland, voert de wandelroute bezoekers langs werken van een negental kunstenaars die hun werken tot de tweede week van september in het parkachtige landschap exposeren. Al het werk is te koop via rechtstreeks contact met de kunstenaars.

De wandelroute op Leefgoed De Olifant voert langs een aantal landelijke plekken, die de dialoog tussen Beeldende Kunst en omgeving versterken. Leefgoed De Olifant is gelegen aan de rand van natuurgebied Hitland, langs de rivier de Hollandse IJssel, op het terrein van de voormalige veldsteenoven "De Olifant". De Beeldentuin is dagelijks gratis te bezoeken van 10.00u tot 19.00u. Op afspraak zijn er groeps rondleidingen mogelijk, waarbij een deskundige gids bezoekers via de kunstroute ook meeneemt in de rijke historie van de voormalige Steenplaats.

Datum activiteit: 08-05-2022 16:00
Einddatum activiteit: 11-09-2022 16:00
Website: www.leefgoed.nl

leefgoed 3

Schildercursussen en workshops

Locatie:
Hollandsch Diep 63X

2904 EP Capelle aan den IJssel

Startdatum: 03-05-2022
Einddatum: 12-07-2022

Telefoonnummer: 06-48155336

Websitewww.ellykern.nl

Schildercursussen op diverse dagen van week. Er wordt gewerkt met allerlei verschillende materialen zoals acryl, olie, aqaurel en pastels.Ook diverse workshops zoals portret met olie verf, pastels met polychromospotloden.

20211111_203404

Scroll naar boven