Let op: Check altijd of een activiteit doorgaat i.v.m. de coronamaatregelen.

Doorlopende activiteiten

SCNZ-Kunstexpositie-en--verkoop-100-JAAR-EGBERDIEN-VAN-ROSSUM.png

Kunstexpositie en -verkoop 100 JAAR EGBERDIEN VAN ROSSUM

Van 10 oktober 2021 tot en met 26 februari 2022 organiseert kunstgalerie en curiositeitenwinkel Mevrouw Boon in Moordrecht '100 jaar Egberdien van Rossum: expo van haar kleurrijke collectie'. De onlangs 100 jaar geworden kunstverzamelaar én fotomodel Egberdien van Rossum is een bekend gezicht in de Rotterdamse kunstwereld, een flamboyante vrouw die nog altijd midden in het leven staat. Egberdien heeft een groot deel van haar leven kunst verzameld, waarvan Mevrouw Boon een deel gaat exposeren.

kunst-kopen-bij-sbkz.jpg

Stichting Beeldende Kunst Zuidplas biedt mogelijkheid kunst online te bekijken en te kopen!

Kunstenaars die vriend zijn van Stichting Beeldende Kunst Zuidplas wordt de mogelijkheid geboden zijn of haar kunst via de site www.sbkzuidplas.nl te koop aan te bieden. In deze Corona tijd kan men dan, geriefelijk vanuit zijn leunstoel, kunst bekijken en kopen.

Op de website staat onder projecten kunstverkoop vermeld. Daar kan men de namen en kunstwerken vinden van de kunstenaars die werken te koop aanbieden. Men vindt naam van het kunstwerk, gebruikte materialen, de afmetingen van het werk en de prijs. Via de genoemde site kun je in contact komen met de kunstenaar voor nadere info over zijn of haar werken en de koop.

De mogelijkheid van koop start op woensdag 21 april.

Neem een kijkje het verplicht tot niets. De werken die gemaakt zijn in het kader van de projecten “En plein air ” en de “Winterschilder” zijn nu al te bewonderen.

expositie-de-winterschilder.jpg

Kunst achter de ramen

De afgelopen tijd heeft de stichting Beeldende Kunst Zuidplas enkele projecten georganiseerd waarbij kunstenaars zijn opgeroepen om werk te vervaardigen. Vorig jaar was er een project "En plein air", waarbij werd gevraagd om mooie en/of interessante plekken in Zuidplas vast te leggen. Vanaf 21 december tm 21 maart loopt het project "De Winterschilder".

  • Werken van deze projecten zijn momenteel te zien in het Gemeentehuis.
  • De werken van "En plein air" staan ook op de website van SBKZ: www.sbkzuidplas.nl/Enpleinair2020.

Binnenkort komen daar ook de vervaardigde werken van het project "De Winterschilder" te staan.

Scroll naar boven