« Terug

Historisch Centrum ‘Ons Verleden’ opent nieuwe tentoonstelling over WOII

05525.jpg25 sep

Deze zaterdag openen we om 14.00 uur een nieuwe tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. We zijn bijzonder trots op het feit dat Jaap van Rij deze opening wil verrichten. Jaap is 84 jaar, zoon van de in het gevecht om het jachthuis gesneuvelde opperwachtmeester Jaap van Rij en de enige nog levende directe getuige van dit drama. Op deze tentoonstelling zullen veel nieuwe voorwerpen te zien zijn, waaronder diverse voorwerpen die wij in bruikleen van derden hebben ontvangen. Onder de nieuwe voorwerpen zijn bijvoorbeeld de aanstellingsakte van de ‘oorlogsburgemeester’ Theunissen, het identiteitsplaatje (‘dogtag’) van John McCormick, een zeldzame patroontas van een Nederlandse militair gebruikt tot aan de capitulatie, een deken die gemaakt is ter ere van de bevrijding en diverse zeldzame kledingstukken. U kunt gedurende de duur van de tentoonstelling ook een op WOII gebaseerd ganzenbord spelen.

Alleen tijdens de opening zullen buiten twee militaire voertuigen uit WOII te zien zijn; een legerjeep en een halftrack.

Natuurlijk is de reguliere collectie van Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle ook te bezichtigen en op de bovenverdieping is het Historisch Centrum “Ons Molenverleden” ook weer geopend. U kunt bij ons terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek en ook over het digitaal benaderen van historische bronnen zoals onze beeldbank en oude kranten uit de regio.

Tijd: van 13.30 tot 16.00 uur

Locatie: Tweemanspolder 15, 2761 EE Zevenhuizen

« Terug

Scroll naar boven