Beeldende Kunst

 • Beeldende Kunst

Aad de Wit, Beeldend Kunstenaar

“Ik woon en werk in de watertoren van Moordrecht. Ben al jaren kunstenaar en maak schilderijen en beelden, meestal van papier-maché, maar ook van andere materialen. Ik heb verschillende muurschilderingen gemaakt in bedrijven, scholen en fabrieken. In Moordrecht een plaquette in brons van afgevoerde Joden uit de Tweede Wereldoorlog. De gemeente Gouda heeft ook werk van mij, evenals museum Gouda. Tweemaal een eervolle vermelding Goudse kunstprijs. Exposities in diverse musea en galeries in Nederland, Zweden, Duitsland en Letland. Ben al jaren lid van de Goudse Firma van Drie. Voorheen kunstcentrum Burgvliet”.

Website
http://www.aaddewitkunst.com
Adres
Watertoren, Uiterwaard 2, 2841 BL Moordrecht
Telefoon
0182-376928
E-mail adres
info@aaddewitkunst.com
Contact
Aad de Wit
 • Beeldende Kunst

Adriana Bontebal, Schilderijen

“Jarenlang wilde ik graag beginnen met schilderen, wat mij aantrok als ik landschappen, bomen, wateren en kusten zag, om die weer te geven zoals ik mij daarbij voelde. Vier jaar geleden ben ik begonnen en ik schilder nog steeds bijna iedere dag. Mijn voorkeur gaat alleen uit naar olieverf, waarbij ik mede gebruik maak van pigmenten. Vooral het kleurenpalet van landschappen geeft het karakter weer van een gebied waarbij dan weer de lichtval zorgt voor voortdurende veranderingen. Ik heb dan ook vrij veel landschappen geschilderd, ook in elementaire kleuren.”

Telefoon
079-5931742
E-mail adres
a.g.bontenbal@planet.nl
Contact
Adriana Bontebal
Overig
Pinkst'Art 2014, 2017
 • Beeldende Kunst

Agaath de Kwaadsteniet

Tekenen, etsen en schilderen, soms in combinatie met zeer oude technieken, als kantklossen vormen de basis in mijn kunstwerken. De natuur biedt de inspiratie voor kleur en licht in bloemen en landschappen.

Website
http://www.artzujoa.nl
Adres
Touwbaan 8, 2841 EA Moordrecht
Telefoon
0182-379390
E-mail adres
artzujoa@gmail.com
Contact
Agaath de Kwaadsteniet
Overig
Pinkst'Art 2014, 2017
 • Beeldende Kunst

Agnes van der Aa

Creatief en scheppend bezig zijn, is altijd al een hobby geweest, naast mijn fulltime baan, waarin ik werkzaam ben als project-, interim- of verandermanager. Toen ik mijn leven na de behandeling van borstkanker (diagnose september 2008) weer op de rit wilde krijgen, hielp deze hobby mij. Ik merkte dat het therapeutisch en helend werkt om bezig te zijn met klei, speksteen, tekenen of schilderen.

Telefoon
06-52506685
E-mail adres
agnes.vanderaa@worldonline.nl
Contact
Agnes van de Aa
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Alicia Gil Mataix, Schilderijen

Ik heb gestudeerd in Spanje aan de Faculteit voor Schone Kunsten (Facultad de las Bellas Artes) Valencia met tekenen als specialisatie.

In 1997 verhuisde ik naar Nederland. Mijn vroege werken, gemaakt in Spanje en de eerste jaren in Nederland waren vooral stillevens en abstracte schilderijen. Geleidelijk aan begon ik meer landschappen te schilderen. Dit zijn vooral impressies van Spaanse landschappen geïnspireerd door mijn herinneringen aan mijn vaderland. De werken worden gekenmerkt door het gebruik van felle kleuren en texturen.

Website
http://www.alicia-gil.com
Adres
Vioolstraat 26, 2841 AR Moordrecht
Telefoon
0182-375025
E-mail adres
gerbera69@gmail.com
Contact
Alicia Gil Mataix
 • Beeldende Kunst

Andrew Geleijnse, Schilderijen

Is beeldende kunst leuk? Ik vind van wel. Het begint met een idee, die omgezet wordt naar het platte vlak (hetgeen nog niet zo makkelijk is, want het is een afgeleide van mijn idee, het perfecte beeld “zeg maar”). Om deze vertaling te kunnen maken zijn veel materialen en technieken voor handen, en om dit technisch te ondersteunen, heb ik de 3 jarige opleiding “Tekenen- en schilderen naar de waarneming” bij de SKVR/ stadsacademie in 2015 afgerond. Ik wens met het exposeren van mijn schilderingen de geest van de beschouwer te prikkelen, en te plezieren.

Website
http://www.atelierandrew.wordpress.com
E-mail adres
atelier.andrew@gmail.com
Contact
Andrew Geleijnse
Overig
Pinkst'Art 2017
 • Beeldende Kunst

Angela van Damme

Naast het fijnschilderen van wildlife maak ik ook abstract werk. Recent ben ik begonnen met tekenen van dieren, portretten en bloemen op polyester.

Website
http://www.angelavandamme.nl
Telefoon
06-15563627
E-mail adres
avandamme@online.nl
Contact
Angela van Damme
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Anja Vreeswijk, Schilderijen

Graag werkt zij met acrylverf op doek, de laatste tijd vooral abstract. Het gaat Anja vooral om het plezier van het moment, rustig in haar atelier met mooie muziek op de achtergrond bezig zijn met schilderen. Zij geniet zeer van de kleuren en de vormen die tevoorschijn komen. Op haar kaartje staat niet voor niets ART 4 FUN!

Telefoon
06-43056847
E-mail adres
anvreeswijk@hotmail.com
Contact
Anja Vreeswijk
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Ank Boelema-Strasters, Sculpturen, Schilderijen

“Op jonge leeftijd was zij al graag bezig met het creëren van vormen en modellen in klei. Later ontdekte ze het werken met boetseerwas. Het leven in beeld brengen is voor haar een uitlaatklep om haar eigen emotie of die van anderen vast te leggen in brons. Het menselijk lichaam staat vaak als model voor haar creativiteit. De vrije tijd die ontstond na het grootbrengen van haar kinderen werd grotendeels gevuld met het maken van sculpturen. Ook heeft ze zich toegelegd anderen te helpen hun creatieve ideeën te ontwikkelen, hetgeen weer veel inspiratie oplevert. Vele exposities hebben ertoe bijgedragen dat haar beelden terug te vinden zijn in een aantal Europese landen en zelfs in China.”

Website
http://www.leven-in-beeld.exto.nl
Adres
Uilendal 10, 2914 RH Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-399304
E-mail adres
a.boelema@casema.nl
Contact
Ank Boelema - Strasters
Overig
Pinkst'Art 2017
 • Beeldende Kunst

Annemieke Wigmore, Keramiste

Annemieke Wigmore-van Roon volgde haar opleiding tot keramiste bij de bekende Rotterdamse kunstenaar Herman Gast. Nu doceert ze al jaren boetseren aan volwassenen en kinderen. Haar favoriete onderwerp is de menselijke gestalte. Haar werk voert ze voornamelijk uit in witte of zwarte chamotte. Haar objekten glazuren vind Annemieke overbodig. Zij vindt de kleur van de klei voor zich spreken. Annemieke heeft haar eigen atelier in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Website
http://www.thyade.nl/kunstenaars/annemieke-wigmore/
Adres
Bospolderstraat 71, 2912 PC  Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-314747
E-mail adres
info@thyade.nl
Contact
Annemieke Wigmore
 • Beeldende Kunst

Ans de Koning-Donker

Verhalen verzinnen en vertellen heeft Ans altijd graag gedaan. Tegenwoordig maakt ze schilderijen, waar ook een verhaal bij te verzinnen is. Taal, woorden, uitdrukkingen en voorwerpen geven Ans ideeën voor nieuw werk. Eerst maakt ze kleine krabbels, meestal op de achterkant van een kassabon. Dan verft Ans de achtergrond met acrylverf op het doek. Hier tekent ze het begin op. Daarna gaat het “verhaal” verder. De voorstelling groeit langzaam door en leidt een eigen leven. Door een paar kleuren te gebruiken en te mengen is er harmonie. Als het klaar is, is het idee van de kassabon een schilderij verhaal geworden.

E-mail adres
ans.de.koning@box.nl
Contact
Ans de Koning-Donker
Overig
Pinkst'Art 2014, 2017
 • Beeldende Kunst

Antoinette Micke-Smelt

Gedurende  een aantal jaren heb ik verschillende schildercursussen en workshops gevolgd (o.a. bij Henk Hage en Anna de Mol van Otterloo) en ervaring opgedaan met diverse technieken en materialen. Ik vind het fijn om te experimenteren. Het experiment staat dan ook voorop waardoor de expressie de voorkeur krijgt boven de perfectie, de vitaliteit boven de afwerking, het onbekende boven het vertrouwde. Het gaat eerder om het proces dan om een stijl. Het gaat erom het gevoel te laten spreken door de daad van het schilderen zelf, het proces is het doel, zonder je blind te staren op het resultaat.

Sinds oktober 2013 ben ik gestart met een “kunstcursus” voor de Vrouwen van Nu. Met als leidraad een boek over moderne kunst zwerven wij door de verschillende kunststromingen. We verdiepen ons in allerlei schilders en gaan ook zelf aan de slag en maken gebruik van allerlei materialen en technieken. De resultaten zijn dan ook vaak verrassend.

Adres
Atelier de Mallemolen, Rottedijk 2 - Moerkapelle
Telefoon
079-5936455
E-mail adres
antoinettemicke@concepts.nl
Contact
Antoinette Micke-Smelt
Overig
deelneemster Pinkst'Art 2010 t/m 2016
 • Beeldende Kunst

Astrid Vonk -Kunstgevoel-, Schilderen

“Als kind kreeg ik lessen van mijn vader, die zich bezighield met schilderen. Als schoolgaand kind heb ik diverse tekencursussen en creatieve cursussen gevolgd. Op latere leeftijd was ik bezig met kleuren en mode, wilde eigenlijk modeontwerpster worden en volgde een opleiding modetekenen.

Op de ateliers waar ik les kreeg heb ik meegedaan met diverse exposities, en werken verkocht. Ik schilder het liefst met acryl op ruime doeken in warme kleuren. Vrij werk of in opdracht! Regelmatig exposeer ik mijn werk, informeer vrijblijvend of de werken welke op de galerie getoond worden nog te koop zijn.

In 2004 heb ik een eigen ruimte als atelier, waar ik lessen kan geven in tekenen, aquarelleren en werken met acryl. Privé of in kleine groepen.

Vanaf 2006 geef ik bij CurzusenZo les aan kinderen en volwassenen in de Kristal en de Brede School in Nesselande.”

Website
http://www.kunstgevoel.nl
Telefoon
06-51906186
E-mail adres
info@kunstgevoel.nl
Contact
Astrid Vonk
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Atelier Artistique

In Atelier Artistique kunt u terecht voor teken- en schildercursussen voor volwassenen en kinderen (8 t/m 15 jaar), beginners en gevorderden. Ook kunnen creatieve kinderfeestjes of workshops georganiseerd worden.

Website
http://www.artistique-webshop.nl
Adres
Raadhuisstraat 23, 2751 AT Moerkapelle
Telefoon
079-5932715
E-mail adres
ingridbovekerk@hotmail.nl
Contact
Ingrid Bovenkerk van der Vlugt
Overig
Pinkst'Art 2014, 2017
 • Beeldende Kunst

Bart Belonje, Docent Beeldende Vorming

Woont en werkt sinds 1977 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het recente werk is geïnspireerd door zijn reizen naar de Molukken.

Niet alleen de overweldigende flora en fauna, maar vooral het onzichtbare en overal voelbare, van de Molukse mythische cultuur, hebben een blijvende plaats ingenomen binnen zijn belevingswereld. Alle facetten van het mystieke eilandenrijk worden op indringende wijze in beeld gebracht.

De schilderijen en beelden die zo ontstaan maken het onzichtbare zichtbaar.

Website
http://www.bartbelonje.com
Adres
Sterremos 49, 2914 VE Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
06-23443247
E-mail adres
info@bartbelonje.com
Contact
Bart Belonje
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Bart Bos, Schilderijen, Tekeningen

Bart Bos is na zijn pensionering begonnen zijn talenten toe te passen op het maken van schilderijen en tekeningen. Na de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag gevolgd te hebben, heeft hij jaren lang zijn eigen bedrijf in binnenhuisarchitectuur en standbouw gehad.

Als ontwerper kon hij zijn artistieke aanleg reeds benutten, maar inmiddels heeft hij eindelijk de tijd en rust gevonden om zich toe te leggen op het verder ontwikkelen van zijn schilder en tekentechnieken. Hij maakt gebruik van olieverf, aquarel, acryl, pen en kleurpotlood. Datgene wat hem in het dagelijks leven overkomt, brengt hij in beeld.

Telefoon
06-12848464
E-mail adres
bartbos44@gmail.com
Contact
Bart Bos
Overig
Pinkst'Art 2014, 2017
 • Beeldende Kunst

Bert Verkleij, Sieraden

“Bert Verkleij ontwerpt in zijn atelier in Nieuwerkerk aan den IJssel unieke, strak vormgegeven sieraden van zilver, goud, titanium, roestvrijstaal of combinatie daarvan. Vaak worden andere materialen toegepast, zoals edelstenen, zelfgeslepen (half) edelstenen en mineralen, uv-hars, ebbenhout. Zijn werk kan getypeerd worden als “Scandinavisch design” uit ……. Nederland!

In het atelier kunt u uit de aanwezige “ruwe” stenen ook een keuze maken, waarna de steen geslepen wordt en in een persoonlijk sieraad  verwerkt.”

Website
http://www.kunstwerkinuitvoering.com
Adres
Wolga 1, 2911 RC Nieuwerkerk aan den IJssel
E-mail adres
info@edelsmidonline.nl
Contact
Bert Verkleij
Overig
info@verbeeldinginsteen.nl
 • Beeldende Kunst

Bettina Wappner

Bettina heeft de opleiding autonome schilderkunst en grafische technieken gevolgd aan de Kunstacademie in Rotterdam.  Ze geeft o.a. les in de beeldende vakken waarin ze ook is opgeleid. Naast schilderijen maakt ze keramiek en beelden in brons.

Bettina heeft aan verschillende exposities deelgenomen in eigen land als ook daarbuiten, zoals in Duitsland. Naar aanleiding van de vele reizen naar Egypte, Thailand, Indonesië, Spanje, Italië maar ook in eigen land heeft ze opgedane indrukken op doek, op papier of in beelden verwerkt.

Het vergankelijke van het aardse leven maar ook mystieke sferen zijn in haar werk duidelijk terug te vinden. De kleurstelling in de kunstwerken, voornamelijk warme aardse tinten, vindt ze zeer belangrijk want met kleur kan je gevoelens en emoties uitdrukken waardoor je sfeer creëert.

Website
http://www.bettinawappner.nl
E-mail adres
bettinawappner@gmail.com
Contact
Bettina Wappner
 • Beeldende Kunst

Birgitta Sundström Jansdotter, Zweedsekunst

“Ik weet dat ik al werd gegrepen door gezichtsuitdrukkingen toen ik vier jaar was, en altijd gezichten schilderde.”

Voor haar beelden kiest zij altijd een soort menselijke vorm, waarbij hoofd en romp volstaan en veel aandacht besteed wordt aan de gezichtsuitdrukking. Ook in de schilderijen staat de mens centraal. De nadruk wordt gelegd op het samenspel van de mens onderling en met zijn omgeving. In grote realistische schilderijen wordt uitdrukking gegevens aan het voortdurende rollenspel van de mensen.

Website
http://www.zweedsekunst.nl
Adres
De Iep 57, 2912 RD Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
06-30883284
E-mail adres
birgittasundstromjansdotter@hotmail.com
Contact
Birgitta Sundström Jansdotter
 • Beeldende Kunst

Cobie Schoneveld, Beelden in Steen

Stoeien met de steen

“Ik werk in verschillende steensoorten zoals marmer, Belgisch hardsteen, travertijn, onyx en serpentijn. Soms maak ik een model van klei en zoek daar een steen bij; een andere keer laat ik me inspireren door de steen of gebeurtenissen in mijn omgeving. Mijn beelden zijn vaak figuratief maar ook  abstracte vormen spreken mij aan.

Maken waar ik zin in heb, stoeien met de steen, verschillende technieken en stijlen uitproberen. Elk beeld is een uitdaging waarbij je nieuwe mogelijkheden maar ook beperkingen tegenkomt.”

Cobie verzorgt meerdere cursussen en workshops.

Website
http://www.cobieschoneveld.nl
Adres
Westringdijk 8, Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
06-52616423
E-mail adres
info@cobieschoneveld.nl
Contact
Cobie Schoneveld
Overig
Pinkst'Art 2014, 2017
 • Beeldende Kunst
 • Cultureel Erfgoed
 • Dans
 • Literair
 • Muziek
 • Theater Drama

De Batavier

Het Trefpunt in de De Batavier en de andere ruimtes kunnen dagelijks (bij beschikbaarheid) worden gehuurd voor allerlei activiteiten. De Batavier is de thuisbasis voor onder andere Bettina Wappner (schilderen), Open Atelier en fotoclub IJsselzicht.

Website
http://www.debatavier.info
Adres
Batavierlaan 4, 2912 SG Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-322 066
E-mail adres
v.ketting@zuidplas.nl
 • Beeldende Kunst
 • Cultureel Erfgoed
 • Dans
 • Literair
 • Muziek
 • Theater Drama

De Vierkap

De Vierkap is het multifunctionele buurthuis in Oud Verlaat waar het verenigingsleven hoogtij viert en ook de Peuterspeelzaal dankbaar gebruik van maakt.

Het buurthuis ligt pal aan het recreatiegebied Rottemeren en wel aan de Zevenhuizerplas wat het buitenleven, buitensporten etc. allemaal mogelijk maakt in Oud Verlaat.

Al 25 jaar worden er stijldanslessen gegeven door Edwin Okhuijzen met in de loop van tijd verschillende assistentes. De huidige assistente is Gerie Krijgsman. De Lessen zijn 1x in de 14 dagen op vrijdagavond  vanaf 20.30 tot 22.15 uur. Misschien ook zin een dansje te wagen? Kom eens kijken.

Website
http://oudverlaat.nl
Adres
Stichting De Vierkap, Vlietkade 37, 2761 DT Oud Verlaat
Telefoon
010-2205507
E-mail adres
marieke@oudverlaat.nl
Contact
Marieke Luijt
 • Beeldende Kunst
 • Muziek

Duo Dal Cuore

Heleen Vlietstra vorm met Desiree van Daalen (mezzo-alt) het duo Dal Cuore.

Heleen geeft ook graag les op het gebied van haar twee passies; muziek en kunst.  En zij is actief als beeldend kunstenaar, haar broer Wouter is voor haar onder meer een belangrijke inspiratiebron. Schilderijen van haar hand kunt u ook bekijken op haar website.

Met duo Dal Cuore ontwikkelde zij een educatieve operatheater voorstelling voor kinderen.

Website
http://www.heleenvlietstra.nl
E-mail adres
info@heleenvlietstra.nl
Contact
Heleen Vlietstra
 • Beeldende Kunst

Eefje Sonneveld, Keramiste

Eefje Sonneveld maakt unieke handgevormde objecten. Zij laat zich inspireren door elementen uit de natuur. Haar beelden zijn veelal figuratief en doen een mens vaak glimlachen. Na de 3 jarige opleiding bij het SBB in Gouda is zij zich gaan verdiepen in glazuren en versterkt hiermee het karakter van haar objecten. Dit jaar heeft zij, na een workshop, zich verdiept in de mogelijkheden van handgevormd porselein. De objecten zijn teer om te zien maar sterk in de uitvoering. Wederom met een link naar de natuur.

Website
http://www.eefjesonneveld.nl
Telefoon
06-55955001
E-mail adres
eefjes.keramiek@gmail.com
Contact
Eefje Sonneveld
Overig
Pinkst'Art 2014, 2017
 • Beeldende Kunst

Elselien Taconis-Haantjes, Beeldhouwwerken

“Na bijna 35 jaar te hebben gewerkt als wiskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik sinds een jaar of zeven  mijn wat meer creatieve kant ontwikkeld en ben ik beelden gaan maken. In eerste instantie om te zien wat met welk materiaal mogelijk is en zo ben ik begonnen met klei en gips, maar al snel vond ik het werken in steen en hout spannender.  Aanvankelijk werkte ik in het atelier van Gijsbert van Oosten. Sinds 2009 volg ik lessen aan de vrije academie in Rotterdam bij beeldhouwer Kees Buckens. Inmiddels werk ik  in het atelier van Wilco van Hoogdalem. Alle drie inspirerende beeldhouwers.

Voor het merendeel werk ik met steen en hout, maar af en toe kan ik het niet laten om een uitstapje te maken naar beelden van was of klei om die te laten gieten in brons of zelf te gieten in beton.

Daarnaast ben ik zeer nauw betrokken bij de Stichting Beeldende Kunst Zuidplas.”

Website
http://www.taconis-beelden.nl
Adres
Steenovens, Klein Hitland 4-7, Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0182-372868
E-mail adres
eevtaconis@planet.nl
Contact
Elselien Taconis - Haantjes
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Fotoclub Moerkapelle

Sinds 1981 heeft Moerkapelle een zeer actieve fotoclub. De leden komen maandelijks bij elkaar in het Tropica-gebouw aan de Nassaustraat 16. Op deze avonden komen alle onderwerpen die in de ruimste zin met fotografie te maken hebben aan de orde. Er is aandacht voor de techniek van de camera, er zijn portretavonden en ook het bewerken van foto’s komt regelmatig aan bod. Veel tijd en energie wordt gestoken in het bespreken van het werk van de leden, waardoor zij geïnspireerd worden tot het maken van steeds betere foto’s. Ieder op zijn/haar eigen niveau.

Adres
Coymanstraat 4, 2751 AR Moerkapelle
Telefoon
079-5932372
E-mail adres
roosenknop@gmail.com
Contact
Beppie Roos
 • Beeldende Kunst

Galerie Atelier Gielen

“In 1999 is mijn droom werkelijkheid geworden en ben ik gestart met de Galerie Atelier Gielen in Nieuwerkerk a/d IJssel. Na de middelbare school ben ik de toeristische kant op gegaan. Werken bij de ANWB leek mij wel wat, reizen verkopen, verzekeringen afsluiten, informatie geven over vakantieroutes. Het was een leuke tijd en je kwam er heel veel verschillende mensen tegen.

Het creatieve in mij bleef kriebelen en toen ben ik weer naar school gegaan. Schoonhoven is dan de plaats om edelsmid te worden plus nog diverse papieren erbij en de onderneming kon beginnen. Verhuizing naar een geschikte locatie volgde. Hier maak en verkoop ik nu de sieraden en verkoop ik daarnaast ook kunst in allerlei vormen (keramiek, brons, schilderijen, foto’s, tuinbeelden etc.) Recentelijk is de Galerie gemoderniseerd.

Naast de Galerie geef ik ook cursus edelsmeden aan mensen die graag mooie unieke sieraden willen maken. Voor alles geldt uniek en hand gemaakt.

Website
http://www.galerie-atelier-gielen.nl
Adres
Kerklaan 51, 2912 CJ Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-310200
E-mail adres
info@galerie-atelier-gielen.nl
Contact
Marie-Louise Gielen
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Gerda Metselaar, Glassfusing

E-mail adres
pvanhall@planet.nl
Overig
Pinkst'Art 2017
 • Beeldende Kunst

Gre den Otter, Tekenen, Schilderen

Portretten, Landschappen, Wandschilderingen, Decoratieve verftechniek etc. Gre verzorgt teken- en schilderlessen.

Tekenen is een bezigheid die ik al mijn hele leven doe, dat is nooit overgegaan. Het is nu ongeveer 10 jaar dat ik in een eigen atelier werk in Zevenhuizen en ik ben daar dagelijks te vinden. Ik heb geen voorkeur voor materiaal en vind het experimenteren met van alles heerlijk om te doen. Daarnaast maak ik werk in opdracht voor particulieren en bedrijven.

Website
http://www.gretekent.me
E-mail adres
info@gretekent.me
Contact
Gre den Otter
 • Beeldende Kunst

Hanneke Schakel, Schilderen, Beeldhouwen

“Hanneke schildert ruim 35 jaar. Hoewel haar werk wat abstracter is geworden spelen menselijke figuren, vaak in verbondenheid, een sleutelrol.Het werk van Hanneke Schakel kenmerkt zich door mystieke uitstraling en een persoonlijke stijl. Ze maken volgens deskundigen een moeiteloze indruk. De harmonieuze vorm van kleur en materiaalgebruik geven een uiteindelijk resultaat dat er zijn mag. Het dualisme van hedendaagse realiteit en in kleur vertaalde emoties geeft de kijker ruimte voor eigen gedachte en associaties. Het illustratieve element dat bij figuratieve onderwerpen op de loer ligt weet zij goed te omzeilen. Zij vindt het boeiend om zonder veel nadenken met pigmenten te stoeien, de effecten te herkennen en te manipuleren. Het uitwerken, exposeren en afleveren van een werkstuk geeft haar een plezierige spanning.

Naast schilderen heeft sinds 2006 keramiek en beeldhouwen een grote invloed in haar ontwikkeling op driedimensionaal gebied.”

Website
http://www.hannekeschakel.nl
Adres
Westrindijk 8, 2913 KL Nieuwerkerk aan den IJssel
E-mail adres
hanschakel421@ziggo.nl
Contact
Hanneke Schakel
 • Beeldende Kunst

Harold van Mechelen, Foto’s

Website
harlies@casema.nl
Contact
Harold van Mechelen
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Herman de Peinder, Tekeningen, Schilderijen

Website
http://www.artfolio.nl
Adres
Dalkruid 7, 2914 BD Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-313694
E-mail adres
hdepeinder@casema.nl
Contact
Herman de Peinder
 • Beeldende Kunst

Ineke Verkleij, Verbeelding in Steen

“Ongeveer 15 jaar geleden exposeerde zij in een aantal galerieën haar schilderijen. Deze waren eerst realistisch, maar ook wel abstract, aanvankelijk alleen in aquarel, maar later voornamelijk in acrylverf. Niet lang daarna begon zij met het maken van beelden in speksteen, een steensoort die zich met betrekkelijk eenvoudig gereedschap heel goed laat verwerken en al gauw tot een mooi resultaat leidt. De keuze van hardere steensoorten (albast en serpentijn) was een volgende stap en een grotere uitdaging.In eerste instantie waren de beelden alleen figuratief, waarbij uitgegaan werd van de ruwe vorm van de gekozen steen.

Het maken van abstracte beelden, waarbij de basisvorm van de steen grotendeels werd behouden geven haar beelden soms een totaal ander karakter: alleen de vorm en de kleur worden uiteindelijk belangrijk. De geëxposeerde beelden en schilderijen geven een (ver)beeld(ing) van haar totale werk.”

Website
http://www.verbeeldinginsteen.nl
Adres
Wolga 1, 2911 RC Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
06-30584977
E-mail adres
info@verbeeldinginsteen.nl
Contact
Ineke Verkleij-van Oostrum
Overig
Zie ook www.edelsmidonline.nl
 • Beeldende Kunst

Ingrid Bos-Sonnenberg, Schilderijen

“Mijn stijl kenmerkt zich door het gebruik van mooie kleuren en vormen. De schilderijen zijn vaak figuratief, maar worden zeker niet naar de werkelijkheid geschilderd. Sommige schilderijen zijn abstract. Allemaal ontstaan ze vanuit mijn gevoel met de kleuren en worden ze stap voor stap opgebouwd. Al mijn schilderijen worden met olieverf geschilderd, hetzij op doek, hetzij op een paneel. Regelmatig gebruik ik behalve verf ook andere materialen zoals zand, papier of stof.”

Telefoon
0180-632782
E-mail adres
hpj.bos@kpnplanet.nl
Contact
Ingrid Bos
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Irma Holt-Bekkers, Schilderijen, Sieraden

Van jongs af aan bezig met tekenen, boetseren etc. Uiteindelijk is ze zich gaan toeleggen op het schilderen met acrylverf. Hierbij geïnspireerd door Hannalore Houdijk van wie ze vijf jaar les heeft gehad. Naast het schilderen maakt ze sieraden en tassen van gerecycled leer en rubber van oude fietsbanden.

“Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven maar tracht daarbij er wel een eigen draai aan te geven. Zo bestaat overheerst in mijn werk na 2007 details van mensen. Waarbij ik vaak alleen de benen schilder. Door het weglaten van bepaalde onderdelen zoals hoofd en/of romp ontstaat een beeld waarbij iedereen zijn eigen verhaal kan verzinnen.”

Website
http://www.irmaholt.nl
Adres
Vecht 97, 2911 EM Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-315604
E-mail adres
irma.holt@planet.nl
Contact
Irma Holt-Bekkers
Overig
Pinkst'Art 2014, 2017
 • Beeldende Kunst

Irma Rietveld, Schilderen, Tekenen

E-mail adres
lalie2000@hotmail.com
Overig
Pinkst'Art 2017
 • Beeldende Kunst

Janny ten Hoopen-Smits, Schilderijen

Janny ten Hoopen schildert al lange tijd. Heeft van verschillende docenten les gehad o.a. aan Vrije Academie jn Rotterdam en het CKC in Zoetermeer. Heeft ook diverse workshops gevolgd o.a. bij Bob Tomanovic.

E-mail adres
jannytenhoopen@gmail.com
Contact
Janny ten Hoopen
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Jasper Westra, Tekeningen, Schilderijen

Schilderijen bij voorkeur in olieverf met brede kwast en/of paletmes.Uiteenlopende onderwerpen zowel naar de realiteit als uit de fantasie hebben mijn interesse. Ik schilder graag het landschap ‘en plein air’, zo ook portret/model naar het levende voorbeeld. Het wezen en de atmosfeer moeten doorleefd worden.

Tekeningen maak ik in diverse technieken, zoals in grafiet, kleurpotlood, oliekrijt, ecoline, enz. met of zonder toepassing van perspectief.. Mijn inspiratie haal ik in beginsel uit muzikale ritmen, die ik met willekeurige of blind getrokken lijnen in dezelfde ritmiek op papier zet. Om daarna te zien wat hier uit te halen en van te maken valt. De karakteristieken van het af te beeldene worden gezocht en expressief benadrukt in vorm en kleur.

Schilderen/tekenen een levenslange zoektocht naar de balans tussen gevoel en verstand uitmondend in het toekomstige eigen ultieme meesterwerk.

E-mail adres
jlevc.westra@gmail.com
Contact
Jasper Westra
Overig
Pinkst'Art 2014, 2017
 • Beeldende Kunst

Jenny Olde Monnikhof, Keramiek, Glas

Jenny Olde Monnikhof (1949) is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Nieuwerkerk a/d IJssel. Zij heeft de basis van haar kunstzinnige vorming bij Margot Spiegel-Kraemer opgedaan, maar beschouwt zichzelf eigenlijk als autodidact.

Ze is aanvankelijk begonnen met het maken van keramiek-objecten. Tegenwoordig werkt ze vooral met de fusetechniek, waarbij stukken vlakglas met elkaar worden versmolten. Vanwege de mooie kleuren werkt ze voornamelijk met Bullseye glas, want kleur vormt een heel belangrijk aspect in haar werk.

Website
http://www.jennyoldemonnikhof.nl/
Adres
Moerasmos 5, 2914 SC Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-314467
E-mail adres
joldemonnikhof@kpnmail.nl
Contact
Jenny Olde Monnikhof
 • Beeldende Kunst

Joke van der Vlist, Keramiek

Joke houdt van natuurlijke vormen. Ze bewerkt de klei met haar handen om zo te komen tot soepele sculpturen waarin de natuur herkenbaar is.

Website
https://picasaweb.google.com/joke.vlist
E-mail adres
joke.vlist@gmail.com
Contact
Joke van der Vlist
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Jolanda van der Heiden, Sieraden

Ik heb mij sinds 2014 gespecialiseerd als maliën artist. Sieraden gemaakt van maliën, wel bekend van de maliënkolder welke ridders uit de Middeleeuwen droegen. Nu omgetoverd tot robuuste en/of sierlijke sieraden voor hem en haar.

Elke techniek heeft zijn eigen patronen en patrooncombinaties. Vanuit deze basispatronen werk ik verder en ontwikkel ik mijn eigen stijl en weefcombinaties, waardoor unieke kunststukken ontstaan. In deze weeftechniek ontwerp ik naast sieraden ook kledingstukken, tassen, en vrije vormgeving.

Website
http://www.jolandavanderheiden.nl
Telefoon
06-48665538
E-mail adres
jolandavanderheiden@live.nl
Contact
Jolanda van der Heiden
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Jozien van der Knijf, Schilderijen

“Sinds 2003 – vandaar de naam van mijn website jozien03.nl – ben ik aan het schilderen. De laatste jaren schilder ik veel met acrylverf en smeer ik de verf graag op het doek met de spatel in plaats van met de kwast. Met de spatel krijg je mooie reliëfs op je doek. M’n favoriete onderwerpen vind ik vaak in de natuur: bloemen, zee, schelpen, dieren etc.”.

Website
http://www.jozien03.nl
E-mail adres
jozien@solcon.nl
Contact
Jozien van der Knijf
Overig
Pinkst' Art 2014
 • Beeldende Kunst

Kunstles

Kunstles laat je kennismaken met de (moderne) beeldende kunst. Elke kunstles draait om één bepaalde kunstenaar. Geïnspireerd op het werk van deze kunstenaar gaan de deelnemers zelf aan de slag, en worden zij geholpen om hun talent verder te onderzoeken en te ontwikkelen. Kunstles is er voor zowel kinderen als volwassenen, voor het onderwijs, maar ook voor particulieren en bedrijven.

Website
http://www.kunstles.nl/
Telefoon
06-41789970
E-mail adres
deborah@kunstles.nl
Contact
Deborah Asuni
 • Beeldende Kunst

Laila Bakker, Sieraden en Sculpturen

Laila Bakker maakt sieraden en kleine beeldende kunst van metaalklei (kneedbaar zilver, koper, brons en staal). Haar inspiratie haalt zij onder andere uit de natuur, oude culturen, dagelijkse dingen en haar kinderen.

Website
http://www.lailabakker.nl
Adres
J.A. Beijerinkstraat 32, 2912 AC Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-320010
E-mail adres
info@lailabakker.nl
Contact
Laila Bakker
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Leefgoed de Olifant, Expositieruimte

Leefgoed de Olifant: Expositie mogelijkheid op het terrein en in een van de vergaderlocaties, De Beer of De Plaets.

Beperkte mogelijkheid tot exposeren in Restaurant en theehuis De Dames.

Website
http://www.leefgoed.nl
Adres
Groenendijk 325, 2911 BB Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-323414
E-mail adres
info@leefgoed.nl
 • Beeldende Kunst

Lenie van den Bulk, Schilderijen, Sieraden, Collages

De schilderijen van Lenie van den Bulk kenmerken zich door een uitgesproken en uitbundig kleurgebruik. Zij werkt met olieverf op linnen en gebruikt verschillende schildertechnieken. Behalve penselen gebruikt ze spatels, schildersmessen, stukken karton en andere materialen. Ze bereikt daarmee een levendig en spontaan geschilderd geheel dat haar doet denken aan landschappen, ervaringen of specifieke plaatsen. Zij maakt geen kant en klare plaatjes, ze wil graag kunnen ‘wandelen’ in een schilderij en indrukken opdoen en achterlaten die niet onmiddellijk duidelijk zijn. Dit gunt ze de toeschouwer ook en die kan wat haar betreft ook zijn of haar eigen verhaal erbij ervaren. Daarnaast maakt zij kleine collages van stukjes geverfd papier, gevonden voorwerpen en stukjes foto.

Website
http://www.lenievandenbulk.nl
Adres
Lek 21, 2911 GB Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-320565
E-mail adres
lenievdbulk@hotmail.com
Contact
Lenie van de Bulk
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Lennard den Otter, Tekenen

Overig
Pinkst'Art 2017
 • Beeldende Kunst

Marianne van der Burgt, Beeldende Kunst en Vormgeving

Marianne van der Burgt is leerkracht basisonderwijs en docent beeldende kunst en vormgeving. Sinds april 2014 ondersteunt zij Agnes den Hartogh bij de organisatie GmbH en Cultuureducatie met Kwaliteit Zuidplas.

Website
http://www.marianne-kunsteducatie.nl
E-mail adres
roosburgt@casema.nl
Contact
Marianne van der Burgt
 • Beeldende Kunst

Marjolein Hol, Fotografie

E-mail adres
mar.hol88@gmail.com
Overig
Pinkst'Art 2017
 • Beeldende Kunst

Marjolein Maitimu, Schilderijen, Tekeningen

Marjolein Maitimu lives and works in The Netherlands. Her work consists drawings, paintings, video art and installations. She examines the relation between time and events. She tries to find ways to capture those events, wich are hardly to be fixed. Her fascination for the daily Tv-news is important in her work.

“Everyday we witness things which are happening in the world. There are so many, they pass at such speed , that we are hardly able to understand them. Much less are we able to change anything about it. We are just involved for a very short moment, then we go on with our daily life”.

Website
http://maitilinart.com/
Adres
Bertha van Moerdregtpad 23, 2841 SR Moordrecht
Telefoon
0182-374365
E-mail adres
maitilinart@gmail.com
Contact
Marjolein Maitimu
Overig
Adres atelier: Vissersteeg 4, 2841 SR Moordrecht
 • Beeldende Kunst

Marlonneke Willemsen, Fotografie

Marlonneke Willemsen is sinds enige jaren werkzaam als fotograaf en in maart 2012 is ze afgestudeerd als vakfotograaf aan de fotovakschool in Rotterdam. Naast haar commerciële opdrachten werkt ze aan eigen projecten over verschillende onderwerpen.

Marlonneke houdt zich bezig met verschillende soorten fotografie, zoals het maken van portretten, bedrijfsfotografie en hondenfotografie. Daarnaast geeft ze ook verschillende cursussen en workshops.

Website
http://www.marlonnekewillemsen.nl
Telefoon
06-44065605
E-mail adres
info@mawproductions.nl
Contact
Marlonneke Willemsen
Overig
Pinkst'Art 2014, 2017
 • Beeldende Kunst

Monique Verwoerd, Textiele Werkvormen

“Wij zijn Irma Deurloo en Monique Verwoerd. Wij zijn enthousiaste liefhebbers van God en vinden het heel leuk om dingen te maken die iets laten zien van God. Ik (Monique) begon in ongeveer 1995 met dans en in die tijd maakte ik ook mijn eerste banier. Ik ontdekte dat ik deze vorm van expressie een geweldige manier vond om uiting te geven aan mijn geloofsleven. In 1999 volgde ik een module school in Dallas (USA) bij “Shachah Music and Dance Centre”. Ik wilde me verder ontwikkelen in de dans en de creatieve expressie en ook les geven in deze dingen.

Later gingen Irma en ik steeds meer samen aan de slag met het maken van banieren, wandkleden en gebruiksvoorwerpen. Het is ook heel boeiend om de verschillende kijk die we hebben op dingen, te laten samenkomen in het ontwerp en maak-proces. Maar ook in de technische uitvoering ervan vullen we elkaar aan.”

Website
http://expressionsofjoy.nl
Adres
Westringdijk 17, 2913 LK Nieuwerkerk aan den IJssel (tevens studio)
Telefoon
0180-322555
E-mail adres
monique.verwoerd@xs4all.nl
Contact
Monique Verwoerd
Overig
Expressions of Joy
 • Beeldende Kunst

Moordrechts Palet

De schildersclub, Het Moordrechts Palet komt één maal per week bij elkaar in het club gebouw van de muziekvereniging Kunst na de Arbeid.

Adres
Sportlaan 5, 2841 EB Moordrecht
Telefoon
0182-373415
E-mail adres
nj.vanleeuwen@kpnplanet.nl
Contact
Mevrouw T. van Leeuwen
 • Beeldende Kunst

Naakt op Linnen

Naakt op linnen maakt schilderijen met als basis een afdruk van het menselijk lichaam: lichaamskunst, body art.

Een unieke manier om jezelf te vereeuwigen.

Website
http://www.naaktoplinnen.nl
Adres
Middelweg 41, 2841 LB Moordrecht
Telefoon
06-52477744
E-mail adres
elise@dethuisschilder.nl
Contact
Elise Snoek
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst
 • Cultureel Erfgoed
 • Dans
 • Literair
 • Muziek
 • Theater Drama

Op Moer, Moerkapelle

Sport, Party en Kegelcentrum Op Moer is de thuisbasis voor verschillende verenigingen en stichtingen uit Moerkapelle. Nagenoeg alle verenigingen en groeperingen uit Moerkapelle zijn bij ons te gast voor hun activiteiten. Als veelzijdige culturele en sportieve ontmoetingsplaats, letterlijk en figuurlijk midden in de Moerkapelse gemeenschap, is Op Moer niet meer weg te denken.

Onze zalen zijn uitermate geschikt voor de sportieve- culturele- en muzikale evenementen, vergaderingen, congressen en cursussen. Ook het vieren van jubilea, (verenigings)feesten, recepties en thema-avonden behoort tot de mogelijkheden.

Website
http://www.dorpshuisopmoer.nl
Adres
Sport, Party en Kegelcentrum Op Moer, Raadhuisstraat 40, 2751 AW Moerkapelle
Telefoon
079-5931569
E-mail adres
info@dorpshuisopmoer.nl
Contact
Mevrouw Wilma Hertog (06 - 19 00 98 38)
 • Beeldende Kunst

Open Atelier

De stichting Open Atelier stelt ruimte ter beschikking aan mensen die creatief bezig willen zijn en elkaar willen inspireren door middel van nieuwe technieken en workshops.

Website
http://www.stichtingopenatelier.nl
Adres
De Batavier, Batavierlaan 4, 2912 PK Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-319642
E-mail adres
liesbethko@hotmail.com
Contact
Mevrouw L. Kool-Gaemers
 • Beeldende Kunst

Piet Kouwenhoven, Schilder

Piet Kouwenhoven woont en werkt in Bleiswijk, zijn stijl van werken is te omschrijven als dynamisch realistisch met veel kleur. Piet gebruikt diverse materialen zoals aquarel, acryl en olieverf en werkt zowel op doek als board. Sinds kort werkt hij ook drie dimensionaal in de vorm van beeldjes van acryl-gel, ook hier weet hij een dynamisch beeld neer te zetten. Leuk is dan ook de combinatie om een thema zowel op doek als in beeldvorm te zien.

Na zijn opleiding aan de Koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag heeft Piet zich ontwikkeld als schilder waarbij de mens en zijn beweging in de breedste zin van het woord wordt vertaald op het doek. Naast zijn vrije werk werkt Piet ook in opdracht. Schilderijen van Piet zijn zowel te koop als te huur.

Piet is verbonden aan De zeven Muzen in Zevenhuizen.

Website
http://www.pietkouwenhoven.com/
Adres
Adelaar 8, 2665 BM Bleiswijk
Telefoon
06-55507951
E-mail adres
ans_piet_kouwenhoven@hotmail.com
Contact
Piet Kouwenhoven
 • Beeldende Kunst

Piet Smal, Schilderen, Tekenen

Piet Smal, geboren op 20 oktober 1959 in West Friesland, in het Westland opgegroeid en uiteindelijk in de Zuidplas beland.

Het liefst werk ik met houtskool op papier. Houtskool is een goudeerlijk medium waar je schitterende effecten mee kunt behalen. Het is ook onverbiddelijk, vaak gaat het volledig anders dan wat het plan was en vandaar weer verder gaan is de grootste uitdaging. Dan begint de echte worsteling. Uiteindelijk wordt het resultaat ook voor mij altijd weer een verrassing.

Het werken met acrylverf is van een heel andere orde. Hier komt het werken met kleuren om de hoek kijken. Met kleur kun je alles nog meer uitdrukking geven, hier moeten vaak de keuzes gemaakt worden, omdat het werken met kleur veel sprekender is zijn de effecten ook groter. Mijn werk heeft uiteindelijk het model als uitgangspunt. Of het blijft bij een realistische weergave of een vrije uitwerking daarvan is afhankelijk van de inspiratie.

Of het model een gezicht, lichaam of landschap is, is daarin niet van belang.

Mijn werk maak ik vaak in series tot dat ik er voor mijn gevoel helemaal klaar mee ben.

Daarna komen er na verloop van tijd vanzelf weer nieuwe ideeën op. Ik hoef daar niks voor te doen. De echte inspiratie is laat gekomen maar niet meer overgegaan tot op de dag van vandaag en ik verheug me erop dat dit nog wel even doorgaat, ik kan niet meer terug!

Website
http://www.pietsmal.nl
E-mail adres
info@pietsmal.nl
Overig
Pinkst' Art 2017
 • Beeldende Kunst

Pinkst’Art

Pinkst’Art is een jaarlijks terugkerende kunstmanifestatie in de Zuidplas en vindt altijd plaats in het Pinksterweekeinde. Kunstenaars nodigen u uit in hun atelier en expositieruimtes!

Pinkst’Art is een activiteit van de Stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ).

Website
http://www.pinkstart.nl
E-mail adres
pinkstartzuidplas@gmail.com
 • Beeldende Kunst

Pixana, Audiovisuele Producties

Op 17 mei 2005 is, op initiatief van Ed Diersmann en Robert Bleekrode, twee in Moordrecht woonachtige leden van de Stumpfl Gebruikers Groep (SGG), een regionale werkgroep opgericht, die zich richt op het maken van analoge en digitale audiovisuele producties. Daartoe hebben zij een cirkel van 25 km. om hun woonplaats getrokken en leden van de Stumpfl Gebruikers Groep en leden van de Nederlandse Vereniging voor Geluids- en Beeldregistratie (NVG), binnen die cirkel, gevraagd of zij aan een dergelijke werkgroep wilden deelnemen.

Door het aantal leden van de werkgroep te beperken tot circa 16 wordt de directe betrokkenheid van de leden bij de werkgroep verhoogd. Op dit moment nemen 16 personen deel aan de werkgroep.

De doelstellingen van de werkgroep zijn:

 • elkaar stimuleren tot het maken van (nog betere) presentaties
 • het uitdragen van de gemeenschappelijke hobby, door het geven van presentaties in de regio voor een “breder” publiek
Website
http://pixana.nl/
E-mail adres
Cteam@pixana.nl
Contact
Ed Diersmann
 • Beeldende Kunst

Ralph Noordam, Fotografie

Overig
Pinkst' Art 2017
 • Beeldende Kunst

Rien van der Linde, Schilderijen

“In mijn werkzame leven als interieurarchitect heb ik altijd veel met kunst te maken gehad. Kunst toepassen,bekijken en beleven. En dan nu zelf maken.

Het is boeiend en ontspannend. Met diverse cursussen en workshops ben ik mij verder aan het ontwikkelen. Mijn voorkeur is: Onderwerpen abstraheren en expressief weergeven.

De voorkeur ligt bij landschappen en architectuur. Acryl, Medium en Aquarel zijn de technieken die ik toepas in de meeste van mijn schilderijen”.

Rien van der Linde, 1943

Website
http://www.rienvanderlinde.exto.nl
Adres
Reigershof 6, 2751CV Moerkapelle
Telefoon
06-53950030
E-mail adres
rienvanderlinde@live.nl
Contact
Rien van der Linde
 • Beeldende Kunst

Rob van der Wiel, Sieraden, Objecten

“Ik maak nu sieraden en kleine en grotere objecten van goud, zilver, titanium, messing, aluminium en roestvrijstaal. Inspiratie genoeg. Wat te denken van de natuur. Ook kijken naar anderen en de omgeving om je heen leveren mooie kunstwerkjes op. Iedere juwelier en zilversmids in het land en er buiten moest ik zien. Oude sieraden in volle glorie herstellen of omwerken is dankbaar werk. Sieraden zijn vaak heel persoonlijke bezittingen en onderdeel van iemands diepste emotie, maar vaak niet meer draagbaar. Ik geef ze hun oude glorie weer terug met een “upgrade”, in gezamenlijk overleg, zodat hun bezitters ze weer met trots kunnen dragen.”

E-mail adres
robsieraden@gmail.com
Contact
Rob van der Wiel
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Robert Bleekrode, Fotografie, Audiovisuele voorstellingen

“Twee vormen van fotografie boeien mij. De eerste is de traditionele fotografie. Elk beeld moet zijn eigen verhaal vertellen. Jaren geleden kreeg ik belangstelling voor een andere vorm van de fotografie: audiovisuals. Ik begon met twee diaprojectoren, een multispoor cassettedeck en een zelfgebouwd stuurapparaat. Zo kon ik beelden en audio combineren in voorstellingen waarin beeld en muziek elkaar aanvullen. De nieuwe HD-beamers maken het mogelijk shows met hoge kwaliteit in grootbeeld te projecteren.”

Website
http://bleekrode.com
Adres
Uiterwaard 85, 2841 BL Moordrecht
Telefoon
0182-379975
E-mail adres
robert@bleekrode.com
Contact
Robert Bleekrode
 • Beeldende Kunst

Ron van Savoijen, Beeldend Kunstenaar, Art & Metal

“Al vroeg heb ik geleerd om met mijn handen creatieve dingen te maken van vaak waardeloos materiaal. Ik koos om in de techniek verder te studeren. De mens en techniek inspireren mij. Vooral in relatie tot de emotie die verband houdt met de keuzes die mensen maken. Ik ben op latere leeftijd begonnen met schilderen vanuit die inspiratie en vanuit mijn gevoel. Daarom ben ik allerlei soorten metalen in mijn schilderijen gaan gebruiken. Ik heb een aantal jaren schilderles gehad van Bert Vernooy uit Capelle a/d IJssel. Hier heb ik geleerd spanning en abstracte elementen in mijn composities te brengen. Na verloop van tijd zijn mijn composities een samenspel van spannings-, kleur- en metaalelementen geworden.”

Website
http://www.ronto.nl
E-mail adres
ronsa@hetnet.nl
Contact
Ron van Savoijen
Overig
Pinkst'Art 2014, 2017
 • Beeldende Kunst

Sandra Simonis, Figuratieve Beeldende Kunst

BarteSante richt zich vooral op het aanbieden van figuratieve beeldende kunst. In eerste instantie gaat het daarbij om beelden van de beeldhouwster Alexandra (Sandra) Simonis. Actuele thema’s zijn torso’s, zowel realistisch als semi-realistisch, en organische groeivormen waarin elementen uit de Art Deco en Jugendstil herkenbaar zijn. Sandra werkt in diverse materialen zoals mergel, albast, marmer en keramiek. Het accent ligt momenteel vooral middelgrote beelden in brons en keramiek.

Website
http://www.bartesante.nl
Telefoon
06-52287329
E-mail adres
info@bartesante.nl
Contact
Sandra Simonis
 • Beeldende Kunst

Saskia Hoeboer, Fantasy Art

“Sinds 1988 maak ik poppen van  diverse polymeerklei soorten, en de laatste jaren voornamelijk elfen en sculpturen. Voordat ik begon met poppen maken, heb ik vele jaren bij een juwelier gewerkt.

Ik was altijd al geïnteresseerd in mineralen. Al van kleins af aan, verzamelde ik deze stenen. Mijn vader bracht er zo nu en dan één mee. Daarnaast ben ik ook altijd creatief bezig geweest, en was altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. De mineralen worden als basis gebruikt en daarna begin ik te boetseren. Ik boetseer rechtstreeks op de steen. De combinatie van de elfjes met de mineralen is heel bijzonder.

Ook heb ik een aantal jaren aan zilversmeden en beeldhouwen gedaan. Sinds een aantal jaren hou ik me ook bezig met fotografie geweldig om te doen !
Mijn werk wordt nu in diverse landen verkocht en geëxposeerd en zo nu en dan verkoop ik mijn werk op een beurs of expositie.”

Website
http://www.saskiahoeboer.nl
Adres
Fonteinkruid 10, 2914 BH Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-321157
E-mail adres
info@saskiahoeboer.nl
Contact
Saskia Hoeboer-Giesen
 • Beeldende Kunst

Stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ)

Het belang van extra focus op beeldende kunst binnen de gemeente Zuidplas is een goede zaak. De stichting SBKZ beoogt specifiek de bewoners van de gemeente Zuidplas kennis te laten maken en nemen van de hedendaagse beeldende kunst in al haar verschijningsvormen, met name het werk van kunstenaars uit de gemeente Zuidplas. Tevens zal het samenbrengen van individuele kunstenaars worden bevorderd.

Het is de bedoeling dit doel te verwezenlijken door het organiseren of laten organiseren van onder andere: Exposities (zoals Pinkst’Art en bedrijfsexposities), Kunstuitleen mogelijk maken, Lezingen, Kunstborrels en het verwerven en beschikbaar stellen van kennis en know how.

Website
http://sbkzuidplas.nl
E-mail adres
sbkzuidplas@gmail.com
Contact
Dhr. Henk ten Hoopen (voorzitter)
 • Beeldende Kunst

Studio Gijsbert van Oosten, Schilderijen, Beeldhouwen, Brons

In memoriam ‘Loslaten is ook ’n kunst!’

“Gijsbert van Oosten (9-8-1933 – 8-3-2012) was iemand die steeds zijn grenzen verkende en zich in zijn creatieve proces altijd vernieuwde. Een ieder die hem heeft gekend, verliest met zijn heengaan een groot inspirator. Zijn eeuwige optimisme en aanstekelijke enthousiasme waren voor velen een voorbeeld. Deze mooie karaktereigenschappen van Gijsbert komen ook op bijzondere wijze tot uitdrukking in zijn beelden en schilderijen.”

Architectuur is een gebonden kunst waarbij je tracht een zo groot mogelijke vrijheid te vinden. Beeldhouwen en schilderen kun je in volledige vrijheid beoefenen, toch leg je jezelf daarbij steeds weer beperkingen op waardoor er een gevecht ontstaat tussen je vrijheid en een door je zelf gekozen gebondenheid. Bij ieder onderhanden zijnd beeldhouw- of schilderwerk ben je er van overtuigd dat ditmaal de vrijheid zal overwinnen, doch steeds weer blijkt dat het niet gelukt is en er weer een nieuwe uitdaging wacht.

Voor bezichtiging van de werken van Gijsbert dient vooraf een afspraak gemaakt te worden.

Website
http://www.gijsbertvanoosten.nl/
Adres
Asserstraat 11, 2912 BA Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
06-28471326
E-mail adres
cvanspengler@gmail.com
Contact
Christel van Spengler-van Oosten
 • Beeldende Kunst

Susan Broman, Schilderen, Polyester Art

Susan heeft haar studie Bedrijfskunde afgerond, maar haar liefde voor kunst heeft het gewonnen van het bedrijfsleven. Sinds 2006 heeft zij een Atelier in Moordrecht, diverse opdrachten uitgevoerd en is zij volledig met het maken van kunst bezig.

Daarnaast geeft zij workshops in het schilderen en zijn er in haar atelier leuke kinderfeestjes te beleven.

Website
http://www.susanbroman.nl
Adres
Zuidbaan 545, 2841 Moordrecht
Telefoon
06-17551630
E-mail adres
susan.broman@planet.nl
Contact
Susan Broman
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst

Tekenatelier Zomerland

Tekenen en schilderen vanuit het hart. Praktijk voor creativiteit en innerlijke groei. Teken- en schildercursussen voor kinderen en volwassen. En er wordt ook tekentherapie voor kinderen en volwassenen gegeven.

TekenAtelier Zomerland is een plek waar je fijn beeldend bezig kan zijn. Vooral het met plezier creëren en ontdekken van je eigenheid daarin is belangrijk. De rest volgt als vanzelf. In TekenAtelier Zomerland kan je je creatief, maar ook innerlijk, verder ontwikkelen. Of gewoon ontspannen bezig zijn. Ervaring is niet nodig.

Website
http://www.tekenatelierzomerland.nl
Adres
Waterschapsweg 4, 2911 CN Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-315159
E-mail adres
emmy.verkerke@planet.nl
Contact
Emmy Verkerke
 • Beeldende Kunst

Teuneke Beusink

“Ik ben aantal jaren bezig met schilderen. Ik ben begonnen met aquarelleren. Daar ben ik nu niet meer mee bezig. Werken met acryl vind ik nu een hele uitdaging. Daar kan je verschillende dingen mee doen. Van realistisch tot abstract en met allerlei materialen in het schilderij verwerkt. Ik maak nu voorzichtige uitstapjes naar olieverf. Het hangt helemaal van mijn bui af waar ik me bezig houd. Ik ben een paar jaar geleden bij een schilderclub gegaan. Ik vind het heel leuk om met andere mensen te schilderen. Je komt aan nieuwe ideeën, en je kunt elkaar inspireren. Elke keer probeer ik wat anders uit. De ene keer realistisch, dan weer abstract. Of daar iets daar tussen in.”

E-mail adres
teuneke50@gmail.com
Overig
Pinkst'Art 2014
 • Beeldende Kunst
 • Cultureel Erfgoed
 • Dans
 • Literair
 • Muziek
 • Theater Drama

Theater Swanla

Het theater in Dorpshuis Swanla biedt ruimte aan 200 toeschouwers en is voorzien van de nodige technische snufjes om uw voorstelling tot een succes om te dopen.

In Theater Swanla hebben we voorstellingen die zijn georganiseerd en worden uitgevoerd door toneelverenigingen en -gezelschappen. Daarnaast zijn er ieder theaterseizoen een aantal voorstellingen van bijvoorbeeld cabaret en bands.

De afgelopen 10 jaar is het Theater Swanla menigmaal het toneel geweest van landelijk bekende bands en cabaretiers.

Website
http://www.dorpshuis.nl
Adres
Burgemeester Klinkhamerweg 86, 2761 BJ Zevenhuizen
Telefoon
0180-631989
E-mail adres
info@dorpshuis.nl
Contact
Dhr. Fred de Kreek, beheerder
 • Beeldende Kunst

Vera Maguire, Keramiek

In 1998 begon ze met keramiek op het Ventura College in California bij docent Myra Toth en in 2000 startte ze haar eigen atelier nadat ze keramiek-opleiding in Gouda met succes had afgerond.

Website
http://www.dutchess-ceramics.com
Adres
Begoniaveld 33, 2914 PB Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-322147
E-mail adres
info@dutchessceramics.com
Contact
Vera Maguire
 • Beeldende Kunst
 • Cultureel Erfgoed
 • Literair
 • Theater Drama

Vrouwen Van Nu Moerkapelle

De afdeling Moerkapelle komt bijeen op de derde woensdag van de maand in Dorpshuis Op Moer te Moerkapelle.

De organisatie van de Theaterclub met ingang van het nieuwe seizoen overgenomen door Anneke Schep, Pamela Pothecary en Corrie Treurniet, met dank aan Ineke Everaart en Janny Zuidema, die de organisatie jarenlang hebben verzorgd.

Ook voor het seizoen 2018-2019 heeft de Theaterclub weer enkele voorstellingen in optie bij het Stadstheater te Zoetermeer.

Website
https://vrouwenvannu.nl/moerkapelle
Telefoon
06-10873733
E-mail adres
deheerwil@gmail.com
Contact
Wil de Heer
 • Beeldende Kunst
 • Cultureel Erfgoed
 • Literair
 • Muziek

Vrouwen Van Nu Moordrecht

De vereniging heeft ten doel door vorming en ontwikkeling van vrouwen hun besef van verantwoordelijkheid voor en deelname aan de samenleving te bevorderen, in het bijzonder in plattelandsgebieden.De vereniging staat open voor vrouwen van alle gezindten en onthoudt zich van partijpolitiek.

Website
http://vrouwenvannu.nl/moordrecht
Telefoon
0182-883335
E-mail adres
w.hoogendoorn@caiway.nl
Contact
M.A. Hoogendoorn-Minnee
 • Beeldende Kunst
 • Cultureel Erfgoed
 • Literair
 • Muziek

Vrouwen Van Nu Nieuwerkerk

Onze vereniging is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die lid worden voor de contacten en de gezelligheid en daarbij deelnemen aan allerlei activiteiten. Elke maand organiseert onze afdeling in een goede sfeer van vriendschap en ontspanning een informatieve bijeenkomst over een maatschappelijk of cultureel onderwerp. Vrouwen delen verschillende hobby’s met elkaar in onze zogenaamde ‘interessegroepen’. Wij nodigen u van harte uit om kennis te komen maken. U zult zich snel thuis voelen.

Via onze website hopen wij ook vrouwen te bereiken die nog geen lid van onze afdeling zijn. Wij bieden een gevarieerd programma en iedereen is welkom. Wanneer u graag meer wilt weten, kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden maar u kunt natuurlijk ook tijdens een thema-avond of koffieochtend kennis met onze vereniging maken!

Vrouwen van Nu heeft als missie om met de kracht van vrouwen de leefomgeving te versterken. De vereniging heeft geen politieke of religieuze kleur. Met circa 46.000 leden georganiseerd in ruim 525 afdelingen zijn we de grootste vrouwenvereniging van Nederland.

Ons uitgebreide ledenbestand en netwerk stellen ons in staat om actief en betrokken te zijn bij zaken die vrouwen van nu bezig houden en belangrijk vinden. Vrouwen van Nu staat bekend als een kweekvijver van bestuurlijk talent. Je komt ons tegen in Gemeenteraden, Waterschappen, de Tweede Kamer en tal van besturen, commissies en inspraakorganen.

Website
http://vrouwenvannu.nl/nieuwerkerk-ad-ijssel/nieuwerkerk-aan-den-ijssel
E-mail adres
r.dijkers@hotmail.com
Contact
Rita Donker
 • Beeldende Kunst
 • Dans
 • Muziek
 • Theater Drama

Wijkcentrum De Kroon

De Kroon is een wijkservicecentrum van de Gemiva-SVG Groep in Moordrecht. In De Kroon zijn een dagopvang voor ouderen uit de omgeving en een inloop voor wijkbewoners gevestigd.

Adres
Land voor Water 3, 2841, Moordrecht
Telefoon
0182-724915
E-mail adres
kroon@gemiba-svg.nl
 • Beeldende Kunst

Wilco van Hoogdalem, Beeldwerken

Er worden workshops en een open werkplaats georganiseerd in het atelier gevestigd in een van de turfschuren van de Steenoven te Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit historische monument is gelegen nabij het natuurgebied het Hitland en direct aan de Groenendijk langs de Hollandsche IJssel. Door de rustieke uitstraling van de locatie en de unieke plek is het heerlijk werken in het atelier.

Er wordt gewerkt met diverse hout – en steensoorten zoals speksteen, albast, serpentijn, Belgisch hardsteen en marmer. Er is mogelijkheid om zowel zelfstandig als onder begeleiding bezig te zijn met beeldhouwen. Het gereedschap in het atelier is beschikbaar.

Open werkplaats. Iedere week is in het atelier op maandag en woensdag de ‘open werkplaats’. Het is dan mogelijk om te beeldhouwen in harde en zachte steensoorten, zelfstandig of onder begeleiding. Er kan gebruik gemaakt worden van het aanwezige gereedschap en voor diverse hout – en steensoorten kan worden gezorgd. De ‘open werkplaats’ is zowel geschikt voor gevorderden als voor beginners. Ervaring is niet nodig, mag wel. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers.

Website
http://www.van-hoogdalem.nl
Adres
Lek 71, 2911 GB Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon
0180-321314
E-mail adres
wilco@van-hoogdalem.nl
Contact
Wilco van Hoogdalem
Overig
Pinkst'Art 2014, 2017