Nieuws

Zondag Muziekmiddag – Blues and Beyond

 

Na een eerder succesvol optreden in Swanla treedt Blues and Beyond opnieuw op in Swanla.


Blues & Beyond is ontstaan na een aantal gelegenheidsoptredens. Deze optredens smaakten naar meer, zodoende zijn de professionele muzikanten Blues & Beyond gestart. De bandnaam is gekozen vanwege een voorliefde voor de Blues, maar er is Beyond toegevoegd omdat er vele uitstapjes worden gemaakt naar andere muziekstijlen zoals Americana, Bluesrock en Countryrock. Blues & Beyond bestaat uit: Luuk Kranenburg op drums en percussie en backing-vocals; Kim Wijsbeek op akoestisch en elektrisch gitaar en basgitaar; Ton van Hooft op mondharmonica en vocals; Ruben Welbedacht op basgitaar en elektrisch gitaar; Sjaak van Vugt op akoestisch en elektrisch gitaar en basgitaar en vocals.
Blues and Beyond treden met enige regelmaat op tijdens bluesfestivals in het hele land.

 

Najaarsconcert in de Dorpskerk

 

Ons najaarsconcert op 16 november a.s. belooft o.l.v. dirigent Marko van Esch en met medewerking van het seniorenorkest ‘’De Pionier” uit Gouda weer een prachtige muzikale avond te worden. Als openingsnummer spelen wij voor u Queen’s Park Melody een vrolijke compositie die verwijst naar de beelden in het park. Illja Roelofs speelt met haar solo de hoofdrol in Air Nostalgique. En we spelen voor u de mars Arromanches. Na de pauze treedt voor u Regionaal Senioren Orkest “De Pionier” op.

Zij spelen o.a. All I Ask of You uit The Phantom of the Opera en bekende hits van Queen.

Gezamenlijk spelen wij het winnende songfestivalliedje Arcade van Duncan Laurence.

Dit sfeervolle concert in de dorpskerk met haar prachtige akoestiek wilt u beslist niet missen. Wij hopen dat u weer van ons concert zult genieten.

Joosen en de Jager – Zwolle aan Zee

 

Het cabaretduo Joosen en de Jager, Sjoerd Joosen (1987) en Jeroen de Jager (1990), ging in 2015 in première met hun allereerste korte voorstelling ​Quarter Life Crisis.
Alle keuzes die je kunt maken als afgestudeerde twintiger en de stress die daarbij komt kijken, blijkt een onuitputtelijke bron van inspiratie en is het startpunt van een succesvolle reeks optredens.

De absurde, fysieke en muzikale cabaretstijl blijft niet onopgemerkt bij de audities van het Leids Cabaret Festival in 2016 en Joosen en de Jager stoot onverwacht, samen met vaste muzikanten Thijs van Gurp en Yvo Putter, door naar de finale. De ervaring van de uitgebreide finalistentournee samen met Martijn Kardol en Marco Lopes is een extra motivatie om te starten met het vervolg.

Vanaf 2018 is Joosen en de Jager volop aan het try-outen met het tweede programma Zwolle aan Zee. Een voorstelling over het falen van de mensheid, want de wereld gaat een partij heerlijk naar de klote. Genoeg om te lachen dus!

In een stormachtige reeks scènes nemen ze je ook in seizoen 2019-2020 mee naar Zwolle aan Zee. Aan zee? Jazeker. Aan zee.

 

Moerkapellenaren rocken op eigen festival in Op Moer

 

Moerkapelle – Het vorig jaar ontstane kleinschalige muziekfestival Rockmoer, krijgt zaterdag 9 november een vervolg met de vier bands die vorig jaar ruim 200 bezoekers naar Dorpshuis Op Moer trokken.

Op de avond treden (rock)bands op waarvan tenminste één van de muzikanten in Moerkapelle woont. Dat is het geval bij Three guys and an old dude, Without Johnny, Rosy Finch en Piano en Pils. Het laatste tweetal is een honderd procent Moerkapels duo, dat ook landelijk succes heeft met zijn meezingfestijn. De Moerkapelse DJ TakTak vult dit jaar de pauzes op.

Aanvang: 20.00 uur, elke band speelt een uur. Kaarten à 10 euro aan de deur; voorverkoop (aan de bar van Op Moer) 8 euro.

Expositie ‘Moordrechtse Indiëgangers’ zaterdag 9 november officieel geopend

 

De expositie ‘Moordrechtse Indiëgangers’ wordt zaterdag 9 november a.s. officieel geopend om om 12.45 uur (inloop vanaf 12.30 uur) in het bijzijn van o.a. enkele oud-Indiëgangers die aan het onderzoek hebben meegewerkt.

De redactie van het tijdschrift Moerdregt van de Historische Vereniging Moordrecht (HVM)  heeft onderzoek gedaan naar de verhalen van Moordrechtenaren die hebben gediend in het Nederlandse leger tijdens de politionele acties in het voormalige Nederlands-Indië (1945-1949).

De tentoonstelling toont speciaal gemaakte posters, tientallen persoonlijke voorwerpen en  fotoboeken met foto’s uit de persoonlijke collecties van de oud-strijders. Er zijn ook enkele voorwerpen uit het Stoottroepen Museum (Assen) te zien.

De expositie ‘Moordrechtse Indiëgangers’ wordt zaterdag 9 november a.s. officieel geopend. Vanaf 13.30 uur is de tentoonstelling te bezichtigen voor het publiek.

Daarna is de tentoonstelling elke tweede zaterdag van de maand te bezichtigen van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Leden van de HVM ontvangen de speciale editie van Moerdregt automatisch. De editie is ook los te bestellen. De kosten bedragen € 4,- per exemplaar, indien bezorgd in Moordrecht of afgehaald bij de HVM. Buiten Moordrecht kost het nummer €7,50 vanwege de verzendkosten. (zie www.historischeverenigingmoordrecht.nl)

Oudheidkamer Het Weeshuis
Westeinde 1
2841 BN Moordrecht
De ingang is achterom

Live muziek Tribute

 

Mega Tribute Night

Datum: 9 november Tijd: 20:00 – 01:00u
Locatie: Nieuwerkerk a/d IJssel In: ’t Blok

Toegang: €6

Drie top coverbands brengen U2, Pearl Jam en Oasis ten gehore vanavond.

U2: Mount Temple
Vier mannen met dezelfde muzikale passie: U2!

Mount Temple is een U2 Tribute uit Rotterdam e.o. die in 2013 het levenslicht zag.
Het doel is vanaf de eerste dag al geweest om de sound van U2 zo veel mogelijk te benaderen.
De grote hits en minder bekende nummers van de ierse band komen allemaal aan bod en zo probeert Mount Temple een show te verzorgen die voor iedereen interessant is.

De naam Mount Temple is van de school Mount Temple Comprehensive Highschool in Dublin waar de bandleden van de echte U2 elkaar ontmoet hebben eind jaren 70.

 

Pearl Jam: Pearl Ten
Weet je nog het gevoel als je nieuwe muziek had ontdekt? En de tijd die je nam om een album van voren tot achteren te beluisteren, lyrics in de hand en een koptelefoon op …
Dat gevoel haalt Pearl Ten naar voren als zij voor publiek de nummers spelen van de eerste drie albums van Pearl Jam: Ten, Vs. en Vitalogy…
‘ Thoughts arrive like butterflies‘

Oasis: The Masterplan
Vijf internationale top muzikanten werken samen om een tribute te geven als één van de beste bands in rock ’n ‘ roll.  In 90 minuten krijgen we een bijna bijbelse show met de beste liedjes in geluid, uiterlijk en gedrag en voelt als de originele Manchester band. This is as good as it gets!!