Nieuws

Een huis voor muis – Poppentheater Dubbele Jan

 

Zaterdag 1 augustus 2020

Aanvang: 15:00 uur

Genre: Poppentheater

Kaarten: € 7,- reserveren 

 

De voorstelling ‘Een huis voor muis’ is geïnspireerd op het prentenboek Kleine muis zoekt een huis van Petr Horacek. Een voorstelling voor peuters en kleuters.

Weet je wat muis doet als zij een appel vindt die zo groot is dat die niet in haar huis past?


Ze gaat op zoek naar een nieuw huis.
Een vrolijke tafelvoorstelling met veel muziek in een verrassend decor.

 

Kaarten € 7,-

 

 

Kandidaten aandragen voor de Cultuurprijs 2020

 

Doe het voor 15 september

Kandidaten aandragen voor de Cultuurprijs 2020

Dit jaar bestaat de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 5 jaar! De afgelopen jaren ontvingen Symphonie Orkest Midden-Holland, Birgitta Sundström Jansdotter, Theater Voor Iedereen en Marlonneke Willemsen de Cultuurprijs. Wie verdient volgens u de Cultuurprijs 2020?

Net als andere jaren kan iedereen in de gemeente Zuidplas een persoon, een vereniging, stichting of instantie aandragen voor de Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2020. Of denkt u zelf voor nominatie in aanmerking te komen? Dat kan ook. Meld dit dan met motivatie vóór 15 september 2020 via info@scnz.nl.  De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vinden plaats tijdens de Nationale Kunstweek 2020 (7 t/m 15 november).

Vanwege corona zullen de wijze van uitreiking, datum, tijdstip en locatie in dit jubileumjaar later bekend worden gemaakt.

 

Werkwijze aandragen kandidaten met motivatie

Alle ‘spelregels’ op een rij:

  • Iedere inwoner van de gemeente Zuidplas mag personen (ook zichzelf) of instanties aanmelden die minimaal twee jaar in de gemeente Zuidplas zijn gevestigd en actief zijn bij uitingen van beeldende kunst, architectuur, fotografie, cinematografie, multimedia, muziek, dans, poëzie, theater, proza, erfgoed of een combinatie hiervan.
  • De uitingen moeten vernieuwend zijn en de kunstbeleving stimuleren.
  • De uitingen moeten een uitstraling en promotionele waarde hebben.
  • Verworven erkenningen en onderscheidingen tellen mee bij de beoordeling.
  • Aanmelden van de kandidaten vóór 15 september 2020 via het secretariaat van Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas info@scnz.nl.
  • De nominatie dient met goede argumenten te zijn onderbouwd.
  • De jury nomineert maximaal drie kandidaten en draagt de winnaar voor aan het college van burgemeester en wethouders.
  • Het college neemt in principe het advies van de jury over.

 

Cultuurprijs Gemeente Zuidplas

De Cultuurprijs is een initiatief van de Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas (SCNZ) en wordt jaarlijks in samenwerking met de gemeente Zuidplas uitgereikt. De gemeente Zuidplas eert met deze prijs een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan cultuur in de gemeente Zuidplas. De winnaar krijgt een mooi aandenken en mag 850 euro toekennen aan een cultureel doel naar keuze binnen de gemeente.

 

Filmvoorstelling – Darkest Hour

Zaterdag 18 juli 2020
Aanvang: 20:15 uur (114 minuten)

 Genre: Oorlog/Biografie

Kaarten: € 5,00 reserveren 

 

geregisseerd door Joe Wright
met Gary Oldman, Kristin Scott Thomas en Lily James

 

‘Darkest Hour’ werpt een blik op het leven van Winston Churchill. Binnen enkele dagen dat hij de premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor een lastige opgave: een vredesverdrag afsluiten met Nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie. Wanneer de Duitsers bezig zijn West-Europa te bezetten, doet Churchill, ondanks weerstand van zijn eigen partij, een poging de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen.

 

Kaarten: € 5,00

 

Zaterdag 18 juli 2020
Aanvang: 14:30 uur (94 minuten)

Genre: Oorlog/Familie

Kaarten: € 5,00 reserveren 

 

geregisseerd door Dennis Bots
met Maas Bronkhuyzen, Joes Brauers en Pippa Allen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de Zuid-Limburgse jongens Tuur (12) en Lambert (12) beste vrienden. Tuur zijn vader zit bij het verzet, Lambert zijn vader is NSB’er. Maartje (13), nieuw in het dorp, vertelt alleen Tuur dat ze Joods is. De vriendschap knalt uit elkaar en het noodlot slaat toe.

 

Kaarten: € 5,00

 

Molen Windlust

Filmvoorstelling – Midway

Zaterdag 27 juni 2020

Aanvang: 20:15 uur

Genre: Historisch/oorlog

Kaarten: € 5,00 reserveren 

 

geregisseerd door Roland Emmerich
met Ed Skrein, Woody Harrelson en Patrick Wilson

 

Gebaseerd op de slag bij Midway. Deze duurde van 4 juni 1942 tot 7 juni 1942, waarbij de Amerikanen tegen de Japanners vochten met veel minder piloten en soldaten, maar toch wisten te winnen en daarmee een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog veroorzaakten. We volgen een aantal personen. Onder anderen admiraal Chester Nimitz die een commandant was van de vloot op de Grote Oceaan. Wade McClusky was een vliegtuigpiloot tijdens de slag en Edwin Layton was een admiraal die deel uitmaakte van een inlichtingsteam met als doel de posities van de Japanners te verraden.

 

Kaarten: € 5,00