Nieuws

Filmvoorstelling – Frozen

 

Vrijdag 28 februari 2020

 Aanvang: 14:30 uur

Genre: Animatie/Avontuur

Kaarten: € 5,-

 

 

geregisseerd door Chris Buck en Jennifer Lee, met de stemmen van Kristen Bell, Josh Gad en Idina Menzel

 

De bergbeklimmer Kristoff en een jong meisje, genaamd Anna, reizen met een stel rendieren over de besneeuwde bergtoppen en gevaarlijke kliffen. Ze zijn op zoek naar Anna’s zus Elsa, de legendarische Sneeuwkoningin om de eeuwigdurende winter, die over hun koninkrijk gevallen is, te beëindigen. Op hun tocht ontmoeten ze mystieke trollen en de hilarische sneeuwman Olaf en zullen ze de natuurelementen moeten overwinnen om het koninkrijk te redden.

 

Kaarten: € 5,-

 

 

Filmvoorstelling – Joker

 

Vrijdag 28 februari 2020

Aanvang: 20:15 uur

Genre: Thriller

Kaarten: € 5,- 

16+

 

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond.

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. Phillips’ rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, een rol van Joaquin Phoenix, gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian, maar hij is zelf altijd de klos. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft.

 

Ontspannen dineren bij de Cultuurkeuken

 

Een avond gezellig, ontspannen en heerlijk uit eten voor en door mensen met een kleine beurs, dat is waar de Cultuurkeuken van Welzijn Zuidplas voor staat. Elke maand wordt de zaal van ’t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel sfeervol ingericht als restaurant en wordt er
een drie gangen menu geserveerd voor slechts € 3,- per persoon. Hobbykoks bereiden de heerlijkste gerechten, elke maand vanuit een andere wereldkeuken. Er hebben al 3 edities plaatsgevonden waarbij de Spaanse, de Indonesische én de Syrische keuken aan bod kwamen. Donderdag 20 februari is de volgende editie en staat de Italiaanse keuken centraal. Heerlijke, traditionele gerechten zoals arancinette, lasagne en dolce staan op het menu.

Kinderen tot 8 jaar eten gratis mee. Gasten van de Cultuurkeuken reageren enthousiast: ‘’Wat hebben we genoten, heerlijk eten, we werden echt verwend en de kinderen vonden het ook leuk.’’ Heeft u weinig te besteden en wilt u toch genieten van een heerlijk avondje uit eten? Of wilt u zelf een keer in de keuken staan of helpen met de bediening? Meldt u dan aan via decultuurkeuken@welzijnzuidplas.nl of via telefoonnummer 06 272 725 33. Maximaal 20 gasten per keer.

 

MORGENDUST / Brian de Graeve’s REALISEA

 

MORGENDUST

‘You can label our style as modern 80’s indie rock or even midlife rock.’
Forty six. The average age. The perfect age to start a band. Musically skilled, no more stagefright and enough experience in life to tell a story. Too old for hipster hawaiian shirts, moustaches, millennial whoops or hey-hey-ho festival anthems. So if you’re looking for a band that’s trying to be meta about a captivating blend of literate, visceral indie rock with propulsive, anthemic choruses, please stop reading.
So music for old people? No f*-ing way. Morgendust is not a ‘bluesband’, absolutely no ‘tribute band’, they don’t play classic rock and they’re not into bearded, be-flanneled ersatz blues or overly slow and sensitive singer songwriter songs. But they like to tell stories. Stories about this world. Energetic, warm, melancholic and sometimes critical. About the stupid things in life, dreams, social themes, politics and yes: also about love. And lot’s of other stuff that is important at a certain age.
https://youtu.be/uvFN-9GFGN8

Brian de Graeve’s Realisea

Realisea is in 2011 ontstaan uit een samenwerking tussen Silhouette frontman Brian de Graeve en zangeres Marjolein. Zij schreven tientallen nummers en traden sindsdien regelmatig samen op.

Op 20 april 2020 zal eindelijk het langverwachte debuutalbum “Mantelpeace” van deze formatie verschijnen. In de tussenliggende jaren hebben de songs, die variëren van kleine akoestische liedjes tot melancholische progpopsongs van tegen de 8 minuten, behoorlijk kunnen rijpen. De band is dan al uitgebreid met Rob van Nieuwenhuijzen op drums en percussie, Geoffrey de Graeve op basgitaar en Christophe Rapenne op toetsen.

Op het album zijn ook diverse gastmuzikanten te bewonderen, wiens namen de komende periode onthuld zullen worden. Er is ook flink uitgepakt met klassieke instrumenten; op dit album zijn viool, dwarsfluit, klarinet, harp en hoorn te horen.

Het album is tot nu toe geheel uit eigen middelen gefinancierd. Voor het fysieke drukproces van de CD en het artwork gaat op 16 februari een crowdfundingcampagne van start.

De officiële aftrap hiervan vindt die dag plaats in ’t Blok!

Realisea zal hier een semi-akoestische live set spelen in de volgende bezetting:

Brian de Graeve                              Akoestische gitaar en zang

Marjolein de Graeve                     Zang

Rob van Nieuwenhuijzen             Percussie

Geoffrey de Graeve                       Basgitaar

Rindert Bul                                         Akoestische en elektrische gitaar

Suzan van den Engel                      Harp

Special Guest                                    Erik Laan op toetsen en zang

 

In deze set zal een deel van de Realisea-nummers voor het eerst live worden gebracht, aangevuld met Silhouette werk afkomstig van alle 5 studio-albums.

 

Kampvuuravond Klein Hitland

 

VUUR, ONTMOETING & VRIENDSCHAP

Met als motto, “geef een man een vuurtje en wat te drinken, dan weet hij wat de bedoeling is” worden er op verschillende locaties in het land kampvuur-avonden georganiseerd. Kijk bij de locaties voor een locatie bij jou in de buurt en ‘come join us!’

 

MOZ-Art komt naar Moerkapelle!

 

Op zaterdag 15 februari vind er in Dorpshuis Op Moer van 13.00-16.00 uur een Muziekproeverij plaats. MOZ-Art (Muziekonderwijs Zuidplas) biedt in samenwerking met het Dorpshuis vanaf maart diverse muzieklessen aan in Moerkapelle.

Er kan deze middag kennis worden gemaakt met onze enthousiaste docenten waarbij verschillende instrumenten kunnen worden uitgeprobeerd. Altijd als eens willen spelen op een trompet, dwarsfluit, blokfluit, gitaar, ukelele, klarinet, mondharmonica, of saxofoon? Dan is dit je kans!

Leerlingen en docenten laten van zich horen in korte presentaties. Ook zijn er deze middag leuke workshops te volgen. Meer info op: www.dorpshuisopmoer.nl of www.moz-art-zuidplas.nl