Nieuws

Hip Hop Lounge in ’t Blok

 

Zaterdagavond 20 juli vanaf 20.30 tot 00.30 uur kunnen jullie lekker chillen en genieten van Hip Hop muziek en gezelligheid in ’t Blok!

Lezing over BOERENenERFGOED in het Historisch Centrum “Ons Verleden”

 

Het boerenland en de boerenerven vormen een belangrijk deel van ons cultureel erfgoed. Dit erfgoed staat helaas onder druk. Boeren stoppen, agrarisch land wordt natuur, de koeien verdwijnen uit het landschap, historische gebouwen verliezen hun functie.
Tijdens de lezing vertelt Marina Laméris wat de betekenis en de waarde is van het boerenerfgoed. Wat is er zo bijzonder aan de boerenerven? De langhuisboerderij, het boenhok, het zomerhuis, de knotbomen: allerlei aspecten van de historie van het erf en het boerenbedrijf komen aan bod, alsmede de toekomstmogelijkheden van de boerderij, het beleid, en het belang van het behoud van ‘rommelerven’ en bijgebouwen, zoals hooibergen.
Marina Laméris is architectuurhistorica. Ze doet onderzoek en geeft advies over het behoud van cultureel erfgoed. Ze deed boerderijenonderzoek in onder meer Breukelen, Woerden, Harmelen, Kamerik en Eemnes. In deze lezing wordt ook een aantal boerderijen uit Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen als voorbeeld gebruikt.
Ze is uitgever van het boek “BOERenERFGOED”, het boerderijenboek van Voorschoten en Wassenaar en heeft diverse andere publicaties op haar naam.

Meer informatie: www.tastbaarerfgoed.nl

De lezing start op 9 juli om 20.00u. De deuren zijn open om 19.30u en de toegang is voor donateurs gratis en voor niet-donateurs € 5,- p.p..

Roseetje op een kleedje

 

Geniet op 6 juli van muziek en zomerse sferen op het dorpskerkplein in Zevenhuizen van een ‘Roseetje op een kleedje’. Zoals de titel verklapt: neem gerust een kleedje, een picknickmand en een flesje rosé mee. Of koop picknickpakket bij ons. Het concert begint vanaf 13.00 uur en tijdens het concert zijn er workshop waaraan je kan meedoen.

Summer Market in het Oude Dorp

 

Op vrijdag 12 Juli 2019 organiseert het Oude Dorp de Summer Market van 15.00 – 21.00 uur.
Kraam huren? Zie https://homemademarket.co.nl/deelnemers/
Wat is er te doen tijdens de Summer Market?
– Optreden en Workshop van Fabia Dance Center
– Leuke spelletjes voor kinderen op het Kinderplein
– Cupcake verkoop van Cupcake voor Kids

DNA Dance Studio – Indentity

 

DNA, de dansfamilie van Moordrecht brengt: Theater show Identity.
Wat spannend! Onze eerste dansvoorstellingen zullen plaatsvinden op zaterdag 29 juni 2019 in het theater Swanla in Zevenhuizen.
Wat is identiteit eigenlijk? Een paspoort? Culturele achtergrond? Hoe andere mensen naar je kijken? Regelmatig speelt identiteit een rol binnen het leven en toch hecht iedereen een andere waarde aan identiteit. Tijdens onze voorstelling komt u onder andere meer te weten over de identiteit van DNA Dance Studio. Daarnaast staat de letter I voor ons eenjarige bestaan. En wat is er mooier dan het vieren in het theater? De plek waar wij dansers het liefst zijn!

Kaarten: € 12,50 reserveren

Karibow in t’ Blok


Karibow is een Duitse progressieve rockband die essentiële elementen van Neo-Prog combineert met de compositorische kenmerken van Adult Orientated Rock (AOR). Karibows muziek wordt gekenmerkt door heldere melodische lijnen, ritmisch complexe arrangementen en epische, soms futuristische tekstuele inhoud. Er bestaat muzikale verwantschap met bands als Saga, Marillion en Toto.

In december 2014 ontving Karibow de Duitse Rock & Pop Award voor “Best Progressive Band”.